top of page

6 стъпки за как да продадете успешно имота си

Актуализирано: 28.07.2021 г.

Независимо дали имате житейски инвеститорски опит или притежавате умения на продавач, всеки иска да постигне удовлетворяващ резултат, когато дойде време да продаде свой имот, особено, ако е за първи път.

След като сте решили да обявите за продан имота си на пазара, има няколко прости начини, стратегически да получите най-доброто от начина, по който ще развиете своята кампания за продажба на имота си.

Ето какво трябва да обмислите, преди да направите своята крачка за продажба.

1. Изберете си брокери на недвижими имоти, с които ще работите през цялото време

Успеха за реализация на вашата оферта за продажба на имот в голяма степен зависи от избора и сработването ви с местни брокери на недвижими имоти, с иновативно мислене, съвременен подход и нужния опит на пазара. За радост, в град Стара Загора и региона не липсват такива утвърдени агенции и млади, но успешно доказали се брокери и собственици на компании за инвестиции в недвижимите имоти.

Срещнете се поне с няколко агенции, говорете с техните брокери като че ли сте потенциален купувач, без да е необходимо да разкривате намеренията си да продавате собствен имот. Вникнете в стила на брокерите, с които ще се срещнете и преценете, дали техният стил на работа отговаря на вашите очаквания.

2. Изберете правилното време, в което да обявите вашата оферта за продажба

Помислете внимателно, кое време от годината е най-доброто за продажбата на имота, която искате да реализирате.

Вземете под внимание плановете на вашето семейство. Може да не е уместно да продавате, когато е разгара на летния сезон, всички са се настроили за отпуски или пък е хората за похарчили много от средствата си, след разгара на коледното пазаруване..

Пролетта е и есента са подходящо време за обяви за продажби, въпреки че пазарът на недвижими имоти работи през цялата година.

3. Направете необходимите козметични ремонти на имота си

Вашият имот може да има нужда от по-малки или по-големи козметични ремонти, които да предадат нужният търговски вид на имот ви. В това число, продавачите силно пренебрегват и състоянието на общите части - как изглежда коридора към апартамента ви например, стълбището или врата на асансьора. Често пренебрегвани, те са отказвали не един мотивиран купувач, а желаната оферта за продажба, така и не стига до своята реализация.

4. Представянето е всичко

Цялостното освежаване на имота ви и неговата приветливост са от жизненоважно значение за всяка кампания за продажба. Тук е мястото да обсъдите стратегията си и с вашите брокери, за да постигнете нужния успех. Уверите се, че крайния вид на имота е достатъчно минималистичен, така че хората, които ще влязат на оглед, за покупка на имота ви, и да си представят добре целия му потенциал.

5. Изберете начина си на продажба

Има различни начини за продажба на имот. Бъдете сигурен, че компанията за недвижими имоти, с която ще работите, разполага с нужния опит, да изгради цялостна стратегия за представяне на имота ви, в най-добрата светлина, пред правилно подбраните клиенти.

6. Имайте реалистични очаквания за продажната цена

Приятелите и семейството ви, може да имат високо мнение относно справедливата цената на която следва да се реализира имота ви, но е твърде вероятно техните оценки не са толкова прецизни, колкото вашата партньорска агенция за недвижими имоти. Ето защо, заложете на добре обмислен анализ, който брокерите, с които ще работите, ще ви изготвят. Така, не само ще избегнете изтощителното чакане, дали имота ви ще се продаде в действителност, но ми ще си осигурите достатъчно много огледи от потенциални купувачи, за да можете да получите най-изгодната за вас оферта и да постигнете крайната си цел продажбата.

34 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page