top of page

Да използвате ли услугите на брокери на недвижими имоти - какви са предимствата за вас?

Актуализирано: 28.07.2021 г.

Предстои ви да обявите за продажба свой имот на пазара? Имате дилема дали да го направите сам, за да спестите комисионната за услугите на агенцията за недвижими имоти или да потърсите по-скоро компетентни брокери с които да реализирате вашата сделка? Пред подобна дилема са хиляди хора по света, на които им се налага да продадат свой имот!

Но има редица основателни причини, поради които си струва, да потърсите професионалните услуги на брокери на недвижими имоти. Ето някои от основните предимства, да работите рамо до рамо с тях:

Те ще ви спестя време, извиване на ръце в преговорите с купувачите и пари

Дали наистина времето е нещо маловажно?

Помислете, че за да продадете имота си успешно, някой трябва да създаде за вас маркетингова кампания и да следва ясна стратегия на пазара на имотите, да проучи реалната стойност на имота ви, на реализирани подобни сделки в съседство с вашия имот, както и да определи действително продаваемата цената на имота, която да вземете веднага, да се срещне с купувачите на след поне няколко направени огледа, да стартира с тези купувачи процеса на договаряне, да събере и подготви всички необходими документи, да провери тяхната автентичност, както и да внимава за скрити злоупотреби, и така накрая да премине през процеса на продажбата и финализиране на сделката пред нотариус, заплащане на дължими такси и последващи отношения по разплащане по банков път.

Очевидно, че това е процеса на покупко-продажба, е далеч по сложен и изпълнен с подводни камъни. Брокера на недвижими имоти, може да ви преведе през него, безпроблемно до постигане на желаната крайна цел за вас.

Опитът има огромно значение

Казват, че не можете да си купите опит, но всъщност можете! Да, това е избраните от вас брокери на имоти. Техният опит е свързан с детайлното познаване на района, в който се намира и вашия имот. Те ще седнат заедно с вас и ще ви кажат в детайли какво поведение е нужно да предприемете спрямо купувачите, ще ви посъветват как трябва да бъде представена маркетинговата ви кампания, ще представляват вашите интереси пред всички заинтересовани страни в процеса на сделката, подобно на ваши адвокати, които умело ще избягват клопките на този бързопроменящ се пазар, за да бъде защитен вашия интерес и да бъдат постигнати вашите финансови цели.

Брокерите на недвижими имоти винаги са на линия

Едно от най-големите предимства при използването на услугите на брокер на недвижими имоти, че тяхната работа е да бъдат винаги достъпни по времето, когато повечето купувачи искат и могат, което със сигурност е по-голямо, отколкото времето, с което разполагате вие. Липсата на наличност в точния момент, вероятно ще доведе до отклоняването на потенциални купувачи за вас, а от това следва, че вие повишавате риска да реализранте бързо и изгодно сделката, която желаете..

Брокерите на недвижими имоти знаят и ценят истинската стойност на собствеността

Изглежда, че няма смисъл да се опитвате да спестите разхода за комисионна, която бихте заплатили на наетия от вас брокер, а да загубите от 5 до 10 пъти повече тази сума, защото не знаете истинската стойност на собствения си имот и всички останали разходи, които бихте имали, тръгвайки сам през непридвидимото море на покупко-продажбата. Способностите за точно прогнозиране на имотния пазар, ценообразуването и договарянето, са изкуство, което не всеки владее. Ако цената ви е прекалено ниска - ще бъдете раздразнени и прецакани, ако е твърде висока - ще чакате толкова дълго, че няма да си струва. Не попадайте сами в капана на собствената си пресметливост.

Те знаят как да се справят и с най-обиграните купувачи

Как да отсеете и прецизирате истинските купувачи, от тези, които биха ви загубили времето или вкарали в хитри овъртания? Брокерите знаят как да разпознават сигналните знаци и придържат нещата във ваша полза през целия процес на сделката. Брокерите умеят постоянно да правят анализ на ситуацията и да ви връщат адекватна обратна връзка (от какво се интересуват купувачите, какво им харесва и какво не във вашия имот, за какво точно биха похарчили парите си и т.н.) по пътя към крайната цел - справедлива продажба на вашия имот.

Не подценявайте силата на маркетинга в недвижимите имоти. Добре представената и добре популяризирана собственост има значително повече шансове за да бъде постигната отлична цена за имот, който разчита на купувачи, които са готови да платят за нея.

Брокерите на недвижими имоти имат достъп до тяхна собствена мрежа от други професионалисти - нотариуси, независими оценители, строители, финансисти - и те ви я преотстъпват, когато изберете да работите заедно с тях. Не на последно място, брокерите имат и налична мрежа от купувачи, на които потенциално може да презентират и засилят интереса им точно към вашия имот.

Ето защо брокерите на недвижими имоти са вашия личен бизнес партньор с който може да бъде реализирана стратегията: печеля-печелиш!

85 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page